Veilig volleyballen
Samen voor een gezond en gezellig Soesterberg hebben wij niet zomaar als motto gekozen. Volleybal is een hele sociale (team)sport en bij AGAVS vinden wij een veilig sportklimaat dan ook heel belangrijk. Bij AGAVS is iedereen welkom en met elkaar zorgen wij voor een goede sfeer, waarin iedereen zich prettig en welkom voelt. En al kan het er tijdens het spelen (trainen en wedstrijden) soms fanatiek aan toe gaan, is dat altijd met respect voor elkaar, onze tegenstanders en alle vrijwilligers rondom het veld. Indien nodig spreken wij elkaar dan ook aan op ongewenst gedrag en grensoverschrijdend gedrag wordt NIET geaccepteerd. Bij strafbare feiten doen wij als vereniging aangifte en we hebben goed contact met onze wijkagenten.
Om trainingen en wedstrijden in goede banen te leiden verwachten wij veel van onze trainers, coaches en scheidsrechters. Zij zijn namens ons eerste aanspreekpunt voor leden (en bij klachten van tegenstanders), moeten het goede voorbeeld geven en begeleiden onze (jeugd)leden bij hun sportieve ontwikkeling. Daarom krijgen al deze vrijwilligers van ons een basisopleiding via de NEVOBO en organiseren we jaarlijks workshops voor professionalisering gericht op gezond en gezellig sporten. Zo zorgen wij als vereniging dat deze vrijwilligers naast inhoudelijke kennis over volleybal, ook uitleg krijgen over;
Didactiek en sociale vaardigheden
EHB(S)O
Krachttraining
Rekken, strekken en belastbaarheid
Gezonde voeding
Sociale Hygiëne
Onze gedragsregels en richtlijnen veilig sporten
Heb jij of jouw bedrijf expertise die ons beter kan maken en vind je het leuk een workshop te doneren? Klik hier en vertel het ons!
Veilig sportklimaat jeugd
Zeker in de omgang met onze jeugd vinden we een veilig sportklimaat extra belangrijk. Allereerst moeten alle trainers eens in de vijf jaar een VOG (verklaring omtrent gedrag) kunnen overhandigen.
Om overbelasting van jonge spelers te voorkomen, wordt er bij de A, B en C-jeugd gewerkt op basis van leeftijd en heeft elk team 8 basisspelers. Bij onvoldoende spelers vragen wij spelers van een lager team om in te vallen bij wedstrijden. Naast voldoende rust voor de basisspelers is het voordeel voor deze invallers dat ze extra ervaring opdoen en hun talent verder kunnen ontwikkelen.
Bij het circulatievolleybal (CMV) is de indeling van teams op spelniveau en ook bij de jeugd zal (indien de mogelijkheid zich voordoet) een selectie op basis van talent gedaan worden, om de individuele ontwikkeling van het kind te kunnen stimuleren. Bij CMV- en jeugdtraining werken wij met een “hulptrainer” (voor zover deze beschikbaar is), om de individuele aandacht voor de kinderen te waarborgen.
Vertrouwenscontactpersoon
Indien het misgaat / iemand zich onbegrepen voelt kan deze persoon altijd in gesprek met de trainer/ coach of iemand van het bestuur. Indien dit voor het lid niet goed voelt, of deze persoon is onderdeel van het probleem, kan altijd nog de klachtenprocedure ingezet worden of een vertrouwenspersoon worden ingeschakeld. Beide procedures staan op onze ledenpagina.
Goed getrainde vrijwilligers en sociaal veilige omstandigheden vormen een belangrijke basis, maar wij doen nèt dat beetje meer voor een gezond sportklimaat. Naast een workshop over gezonde voeding, stimuleren wij ook gezond eten. Zo delen wij bij alle thuiswedstrijden gratis fruit uit aan alle teams en stimuleren we dat iedereen voldoende water drinkt. In onze kantine zijn naast diverse snacks óók gezonde tussendoortjes te verkrijgen.