Schoonmaak van sporthal De Banninghal

Schoonmaak van sporthal De Banninghal

april 19, 2020 Uit Door agavsadmin
Het bestuur van sportvereniging AGAVS-KDK heeft enige tijd geleden bij de gemeente aangegeven graag zelf de schoonmaak van sporthal De Banninghal (Soesterberg) te willen doen in het kader van “Right to Callenge”.
Met de schoonmaakwerkzaamheden wil de AGAVS-KDK meer eigenaarschap creëren en een betere kwaliteit van schoonmaak leveren tegen dezelfde kosten. Het idee bij Right to Challenge is dat een groep (georganiseerde) bewoners taken van gemeenten kunnen overnemen als zij denken dat het anders, beter, slimmer en/of goedkoper kan. Het gaat in hoofdlijnen om het dagelijks schoonmaakonderhoud, periodiek schoonmaakonderhoud en glasbewassing. Maar ook de weekendschoonmaak wil huurder AGAVS-KDK op zich nemen voor specifieke ruimten zoals onder andere de toestelberging, tribune en trappenhuis.
Sportbeoefenaars klagen al maanden over het slechte onderhoud en doucheruimten die enorm vies zijn. “Ik douche thuis wel, want in de Banninghal is het gewoonweg smerig” zegt frequent sporter Harold.
AGAVS-KDK woordvoerder Toon van Mil is van mening dat het allemaal veel beter kan en ook nog eens goedkoper. “We hebben een aantal vrijwilligers die met veel enthousiasme de Banninghal willen schoonhouden (…echt schoonhouden) en als dat aan het einde van de rit geld kan opleveren voor de club, dan is dat ook nog eens mooi meegenomen.” zegt woordvoerder AGAVS.
Vanaf augustus denkt het bestuur van AGAVS-KDK van start te gaan met zijn vrijwilligers. De gemeente Soest heeft op 18 maart jl. ingestemd met deze nieuwe regeling die op 17 augustus zal ingaan voor minimaal 2 jaar. Hoe precies het verdienmodel er uit gaat zien voor de club AGAVS-KDK, dat zal nog moeten blijken. Maar de Banninghal gaat volgens het bestuur van AGAVS-KDK een schonere toekomst tegemoet zien en dat is winst!
Please follow and like us: