Peuters

Soesterberg krijgt beweeglessen voor peuters!

 

Het halen van je zwemdiploma als jong kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld, maar het halen van een beweegdiploma is dat (nog) niet. Dat terwijl bewegen o zo belangrijk is voor de motorische en sociale ontwikkeling van het kind. Een goed begin is het halve werk, door vroeg te beginnen leg je de basis voor een langdurige sportbeleving! Volleybalvereniging Plus van Soest A.G.A.V.S. Soesterberg gaat vanaf komend najaar aan de slag met deze fundamentele basis voor een leven lang sporten door het aanbieden van beweeglessen voor peuters op de zaterdagmorgen (10:00 – 11:00 uur) in Sporthal de Banninghal.
De beweeglessen vormen de voorbereiding op iedere willekeurige sport. Kinderen in de leeftijd 3 t/m 6 jaar mogen deelnemen aan de beweeglessen. Als het kind tijdens de lessen lekker mee beweegt en alle oefeningen kan uitvoeren ontvangt hij/zij aan het einde van de reeks een diploma tijdens het beweegfeestje!

De lessen worden gegeven door trainster Marit Schepers (ook werkzaam bij de Nederlandse Volleybalbond) geassisteerd door een aantal hulptrainers. Marit heeft voor het aanbieden van deze beweeglessen een opleiding gevolgd. Daarmee biedt volleybalvereniging A.G.A.V.S. de kwaliteit die je als ouder verwacht.

 

In 2016 zullen we hiervoor een 2 tal proeflessen geven op 10 en 17 december 2016. Vanaf januari 2017 volgt dan een langere (nieuwe reeks) van 20 lessen, waarbij er toegewerkt wordt naar het behalen van een ‘Beweeg-diploma’ . Deze wordt afgesloten met het beweegfeestje waar je kind zijn of haar diploma krijgt.

 

De eerste 13 lessen zullen zijn op:

  • 14, 21 en 28 januari
  • 11 en 18 februari
  • 11 en 25 maart
  • 1,8 en 15 april
  • 13, 20 en 27 mei

De 7 andere aansluitende lessen zullen plaatsvinden na de zomervakantie. Voor de data die hierboven beschreven is, is er altijd rekening gehouden met de vakanties.

Er kunnen maximaal 30 kinderen aan de lessenreeks meedoen, vooraf opgeven is dan ook verplicht. Mail de gegevens van je kind naar agavs.volleybal@gmail.com en geef daarbij aan of je je opgeeft voor de proefles en/of voor de lessenreeks.

 

Start: 10.00 – 11.00 uur Locatie: Sporthal de Banninghal

Banningstraat 3

3769AA Soesterberg

Kosten proefles: €5,- per proefles

Kosten 20 lessenreeks: €75,-

 

peuter