Wedstrijdverslagen 2014 – 2015 H1

Stand en programma H1 

 

 • Prima Donnakaas Huizen HS1 – Plus Soesterberg/AGAVS HS1
 • Zaterdag 21 maart 2015
 • Uitslag 3 – 2

Na een vrij weekend was het weer tijd om een potje te spelen. Prima donna kaas Huizen was de tegenstander. Thuis werd een 2-0 achterstand om gezet in een 3-2 winst.

De eerste set was spannend tot aan het eind, huizen grijpt hierbij aan het langste eind en wint met 25-23. Duidelijk is dat de twee teams tegen elkaar zijn opgewassen.

De tweede set wordt met veel lawaai gestart en Huizen weet niet wat ze hier mee aan moeten. Veel punten vallen aan de kant van de Soesterbergers, maar aan het einde van de set komt huizen dichterbij. Wat resulteert in set winst: 23-25.

De derde set is een nek aan nek race met aan beide kanten mooie rally’s en punten. Met een 23-25 zet AGAVS de stand op 1-2 in hen voordeel.

De vierde set wordt slecht gestart, na een goede serviceserie van Huizen, twee time outs en 3 wissels kijkt AGAVS aan tegen een achterstand van 12-2. De set wordt uiteindelijk verloren met 25-12 maar hopelijk kan AGAVS zich nog opladen voor het laatste setje!

Ook in de vijfde set kwam de pass minder aan en hadden aanvallers meer moeite met scoren. Een kleine achterstand bij het wisselen kan nog worden ingelopen. Maar uiteindelijk eindigt de set 15-13 in het voordeel van huizen. Agavs pakt hierdoor wel belangrijke punten en Huizen loopt slechts in puntje in.

Zaterdag 28 maart speelt Plus Soesterberg/AGAVS HS1 thuis om 17.30 tegen Cito HS 2. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden tegen veel oude bekenden!

 

Plus-AGAVS H1 – VTC Woerden H1

Zaterdag 14 februari 2015

Uitslag: 0-4 (22-25, 17-25, 21-25, 19-25)

 

Afgelopen zaterdag mochten de lange mannen uit Soesterberg thuis in de Banninghal voor de derde keer dit seizoen tegen VTC Woerden aantreden. In alle voorgaande wedstrijden; de pd, de nationale beker en de eerste competitie wedstrijd, werd Woerden door Plus-AGAVS aan de zegekar gebonden. De mannen uit Woerden waren dus gebrand om niet voor een vierde achtereenvolgende keer het schip in te gaan. AGAVS was niet geheel compleet: Ferdinand had ietwat last van een vitamine D gebrek en besloot dat Thailand de dichtstbijzijnde plek was om van die insufficiëntie af te komen en Robin is op 10 februari papa geworden van Lennard.

 

Het inslaan beloofde veel goeds. Iedereen begon scherp en fit aan de wedstrijd en men had er zin an. In de eerste set begon oud Woerdenaar Jos op de spelverdelers positie. De pass lag goed en Jos kon het spel uitstekend verdelen wat in mooie side out acties van de Plus-AGAVS’ers resulteerde. Ook Nathan en Franke op het midden konden dankzij de mooie pass van ondermeer Ivan regelmatig worden bediend. Echter gaandeweg de eerste set slopen er wat slordigheden in het spel van de thuisploeg en het moet worden gezegd: Woerden verdedigde uitstekend en speelde gedreven. Aangekomen bij de big points wist Woerden het hoofd boven water te houden en werd de thuisploeg met 22-25 verslagen.

 

DePlus-AGAVS’ers hielden toch een klein tikje over aan dit verlies. In de tweede set keek de thuisploeg al snel tegen een achterstand van een paar punten aan. Jos begon te forceren en Joris, Rogier en Fons, die in de eerste set de pass uitstekend brachten en veelvuldig scoorden kwamen ook steeds minder door de verdediging van Woerden heen. Jeff werd daarom halverwege de tweede set voor Jos gebracht. Helaas kon Jeff de ommekeer in de wedstrijd niet brengen. Woerden speelde nog steeds vol overtuiging en met flink wat vechtlust en dat ontbrak juist aan het spel van de thuisploeg, met 17-25 verlies tot gevolg.

 

Ook de derde set vertoonde hetzelfde spelbeeld. AGAVS probeerde van alles, maar Woerden was vandaag gewoon beter. Ook deze set ging verloren, ditmaal met 21-25.

 

In de vierde set besloten de coaches Jon en Wiebe te brengen. Dit leverde in het begin van deze set een nieuwe impuls aan het spel van de Soesterbergers en lang ging het gelijk op, echter gaandeweg het vierde bedrijf zakte het bij de thuisploeg toch weer weg. Ook het bonuspunt bleef niet in Soesterberg.

 

Of het nu kwam omdat het Valentijnsdag was en de Plus-AGAVS’ers met hun hoofd in de wolken waren en Woerden eindelijk hun eerste overwinning op Plus-AGAVS gunden, of omdat Woerden vandaag gewoon simpelweg beter was, of omdat de weinige trainingsuren die de Plus-AGAVS’ers maken ze nu toch een beetje parten spelen…. er moet iets gebeuren. In de afgelopen 5 wedstrijden wist Plus-AGAVS namelijk slechts 6 punten mee naar huis te nemen en hierdoor is de aansluiting met de top uit handen geglipt. Om niet verder af te glijden moeten de komende wedstrijden dus weer vol overtuiging worden aangegaan. Plus-AGAVS bekleedt nu de zesde plaats in de tweede divisie C en aanstaande woensdag staat direct een mooie uitdaging op het programma. AGAVS mag dan op bezoek bij Allvo H1, die virtueel de tweede plek in handen heeft. Wellicht kan Plus-AGAVS daar met vechtlust en verzorgd spel de huidige losing streak doorbreken.

 • Plus AGAVS H1 – Volley Zuid
 • 24 januari 2015
 • Uitslag 3 -1

 

Op 24 januari mocht het vlaggenschip van Plus AGAVS aantreden tegen het eerste team van volleybalvereniging Volley Zuid. Na 2 ongelukkig verloren wedstrijden na de winterstop was het tijd om wat recht te zetten.

Door gebrek aan training koos coach Joop Janssen ervoor om de 1e spelverdeler Jeffrey Wattimena op de bank te houden. In zijn plaats mocht spelverdeler Jos Bregman de kwaliteiten en talenten van het team bedienen.

 

De eerste set begon sterk en vooral door de hoge foutenlast van Volley Zuid verscheen al snel een ruime voorsprong op het scorebord. De uitspelende ploeg moest in de eerste set duidelijk nog wennen aan de speelomstandigheden en wisten maar een paar momenten enige weerstand te kunnen bieden. Deze momenten waren niet genoeg om het de ploeg van AGAVS lastig te maken en met een goede eindsprint en prima spelverdeling van Jos Bregman werd de eerste set met 25-22 gewonnen.

 

In de tweede set was het de uitspelende ploeg die de touwtjes wat meer in handen kreeg. De pass kwam beter aan waardoor de aanvallers sneller bediend konden worden. Dit resulteerde in een paar rake klappen op de buitenkant. De uitspelende ploeg wist hier energie uit te putten en na een spannende laatste periode van de set trok deze ploeg dan ook aan het langste eind.

 

Na het eerste fluitsignaal van de derde set konden de mannen van Volley Zuid deze flow niet doortrekken. Jeffrey Wattimena kwam in het veld om de spelverdelers positie over te nemen en wist het team op scherp te zetten. Door goed spel aan onze kant en de spelverdeling van Volley Zuid die te wensen overliet werd deze set makkelijk gewonnen. Een stand van 25-17 sierde het scorebord.

 

De laatste set wist de uitspelende ploeg nog gevaarlijk dichtbij te komen. Tot een stand van 23-23 waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Een mooie aanval door het midden van Robbin van Westrenen gevolgd door een lastige service zorgde voor de uiteindelijke overwinning.

 

Eindstand Plus AGAVS H1–Volley Zuid:   3-1

 

 

 

 

 

 • Irene H1 – Plus AGAVS H1
 • Zaterdag 17 januari 2015
 • Uitslag: 3-1

 

Na het verlies van vorige week kregen de heren van AGAVS deze zaterdag de kans om een en ander recht te zetten. Tegenstander was Irene heren 1 uit Bilthoven wat dus wederom een zeer beperkte reisafstand betekende. Ook Irene had de eerste wedstrijd van het jaar verloren en waren dus net als AGAVS nog op zoek naar vorm van de eerste helft van het seizoen.

 

In de eerste set leek het AGAVS te zijn die het beste in staat was om de druk bij de tegenpartij te leggen en het spel te maken. Dit resulteerde in een flinke voorsprong van 22-16 voor de mannen uit Soesterberg. Op dat moment leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Twee service series van Irene veranderde dit echter volkomen en ineens ontvouwde zich een spannend einde van deze set. Uiteindelijk ging de set met 32-30 naar Irene. Een flinke domper voor AGAVS dat na het sterke begin in deze set zich de kaas van het brood liet eten.

 

In de tweede set een iets stroever begin voor AGAVS maar al snel ontvouwde zich een vergelijkbaar beeld als in de eerste set. Het waren wederom de Soesterbergse mannen die bepaalde wat er in het veld gebeurde. Deze set wisten de mannen van AGAVS dit echter tot het einde vast te houden en ging deze met degelijk spel en een eindstand van 18-25 naar gastploeg.

 

In de derde set wederom een spannend verloop waarin beide teams elkaar weinig ontliepen. De foutenlast die bij beide teams de hele wedstrijd al hoog was stond ook in deze set echt goed spel in de weg. Het waren echter de mannen van Irene die in staat waren om op beslissende momenten net iets minder fouten te maken en er uiteindelijk met een stand van 26-24 en dus de set vandoor te gaan.

 

In naar wat later bleek de laatste set leek het verzet van AGAVS definitief gebroken. Irene pakte deze set met 25-18 en daarmee de wedstrijd.

 

Zaterdag 24 januari is er een nieuwe ronde met nieuwe kansen waarin AGAVS het thuis in Soesterberg om 17:30 uur op mag nemen tegen Volley Zuid.

 • NVC H1 – Plus AGAVS H1
 • Zaterdag 10 januari 2015
 • Uitslag: 3-1 (25-22, 25-16, 28-26, 19-25)

 

Zaterdag 10 januari stond de eerste wedstrijd na de ‘winterstop’ weer op het programma. De lange mannen uit Soesterberg mochten naar Nieuwegein afreizen voor de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. De voorbereiding was alleen niet al te best: de trainingsuren de afgelopen maand waren vrijwel nihil en Plus AGAVS H1 heeft menig bourgondiër in zijn gelederen, wat in combinatie met weinig trainingsarbeid gedurende die feestdagen niet echt bevorderlijk is voor: het figuur/het wedstrijdritme/Wiebe’s weerstand/de wildpopulatie op Veluwe/de Barolopopulatie in de kelder/Nathans moeder*. Daarentegen werd de thuiswedstrijd tegen NVC vorig jaar met 3 – 1 gewonnen en kwam het verblijdende nieuws dat Ferdinand de Booij zich na lange tijd afwezigheid weer bij de selectie kon voegen.

 

De eerste set begon niet al te best voor AGAVS. Niet lang na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter liep Plus AGAVS al tegen een kleine achterstand op. NVC serveerde goed, waardoor Post en Fons moeite hadden spellie Jos van een goede pass te voorzien. Ivan claimde inmiddels al het halve veld, maar blijkbaar hadden de mannen van NVC de opdracht gekregen onze libero te ontwijken en bleven ze Post en Fons onder druk zetten. Hierdoor werd het aanvalsspel van AGAVS doorzichtig en was Jos genoodzaakt de meeste ballen op diagonaal Joris of op de passer/lopers te geven. Op het midden konden Naat en Robin niet veel meer dan blokkeren. Helaas ging AGAVS te slordig om met de kansen die het kreeg in de side out waardoor de eerste set met 22-25 verloren ging.

 

Jeff werd in de tweede set door coach JJJ, oftewel coach triple J, oftewel TJ (fonetisch TieDjee) voor Jos gebracht. Hoewel AGAVS normaliter goed in staat is een slap begin om te buigen naar mooi en solide spel, zakte het spel van AGAVS nog verder weg. Niks lukte: iedere side out of rally werd om zeep geholpen door persoonlijke aanvalsfouten. TJ bracht daarom Franke voor Joris en enkele punten later Fer voor Post. Waarschijnlijk had de coach van NVC onze vorige wedstrijden goed geanalyseerd, want Franke scoort gewoonlijk zeker 80 procent op een tweemansblok. De coach van NVC counterde TJ’s plan met de geniepige meesterzet om Franke voor een eenmansblok te zetten en helaas voor AGAVS werkte dit uitstekend. Fer mist uiteraard nog behoorlijk wat wedstrijdritme, al moet worden gezegd, na verloop van tijd werd de pass overall een stuk stabieler. Helaas te laat, met verlies van 16-25 in deze set tot gevolg.

 

In de derde set gooide TJ de passlijn een beetje overhoop. Fer en Post mochten het nu samen oplossen. Ivan stond uiteraard ook nog steeds in het veld, echter werd er nog steeds niet op hem geserveerd. Het ritme van Fer begon langzamerhand weer te komen en dankzij een betere pass kon nu ook het midden wat vaker bediend worden. AGAVS kon weer wat meer haar eigen spel maken. Halverwege de set echter, bracht TJ Fons terug in het veld voor Post, die blijkbaar als enige op de hoogte was van de nieuwste spelregelwijziging van de Nevobo, dat de bal nu juist buiten die omlijnde 81 vierkante meter op de grond geslagen moet worden. Fons wist gelukkig nog niet van deze spelregelwijziging af en richting het einde van de derde set bleef het spannend. Nu heeft AGAVS vaker na een 2-0 achterstand toch de wedstrijd weten om te buigen naar een 2-3 overwinning, echter voordat u zich illusies maakt zal ik u vertellen dat deze set ook verloren ging. Zij het nipt, want AGAVS mocht met twee setpoints op een stand van 24-22 nog even aan een potentiële overwinning ruiken, maar blijkbaar fluisterde Post ook Joris in het oor over die vermeende spelregelwijziging et voilà, 26-28 op het telbord.

 

Gelukkig kon AGAVS toch nog met opgeheven hoofd het veld verlaten, want het bonussetje viel wel ten prooi aan AGAVS. Vrij overtuigend overigens ook met 25-19. Of dit nu kwam omdat Joris Post toch niet serieus nam, of omdat de coach van NVC geen nieuwe meesterplannen meer kon smeden, omdat TJ deze set niks veranderde, waardoor die coach bij gebrek aan beter de scheidsrechter maar begon uit te schelden, wat hem op een rode kaart kwam te staan, of omdat Nathans moeder. Het blijft een raadsel…..

 

 

* Doorhalen wat naar eigen believen niet van toepassing is

 

 

 • CITO HS 2Plus Soesterberg/AGAVS HS1
 • Zaterdag 29 november 2014
 • Uitslag 1 – 3

De heren van Plus Soesterberg AGAVS H1 mochten afgelopen zaterdag aantreden tegen de buren uit Zeist, Daarvoor waren de heren van AGAVS naar de gezellige sporthal de koppeling afgereisd. Vroeger werden door de Citonezen Joris, Jeffrey en Nathan gedragen op handen, Alleen al daardoor zijn er met Cito zijn nogal wat banden. En was zelfs Ivan op een blauwe maandag bij de groene brigade van de partij, Zo draagt ook hij in alle connecties zijn steentje bij.Afgelopen zaterdag stond voor zowel Joris als Nathan een zwager aan de andere kant van het net.

Genoeg ingrediënten voor de sfeer tijdens het kerstdiner, bij winst is het immers dikke pret.Beide teams hebben op de passing te kampen met personele problemen, En moesten in een zwakkere opstelling proberen de overwinning te claimen.In de eerste set leek Cito hier iets beter op te anticiperen door minder fouten te maken, Met het verlies van deze set was de gifbeker leeg en kon AGAVS op tijd ontwaken.

De volgende drie sets was AGAVS in de start de bovenliggende partij, Echter kwam de ervaren groenen van Cito geregeld dichterbij. De Citonezen mochten elke set even ruiken aan het gevoel om terug te kunnen komen, Maar AGAVS was elke set op tijd bij de les om Cito enkel te laten dromen. Het aanvalswerk van Joris en Franke scoorde veelvuldig, Op de alom geprezen set-up’s van Jeffrey zijn balletjes lagen er zorgvuldig. Een dikke veer kan worden uitgedeeld aan middenman en bijna alleskunner Franke, Middenman en toch spelen als een slimme buitenaanvaller daar willen wij hem voor bedanken. Zijn tergende linker-klauw heeft voor de nodige frustratie in het Zeister kamp gezorgd, Daarmee is de Cito verdediging voorlopig nog wel bezorgd. Het ontzien van Frank in de pass door passer loper Rogier en libero Ivan, was door coach Jan Jaap Johan bedacht als meesterlijk onderdeel van het strijdplan,

Al met al een puike overwinning van AGAVS tegen de Zeister ervaren mannen, zodat sommige heren van AGAVS zich tijdens het kerstdiner gemakkelijk kunnen ontspannen. In het Sinterklaas weekend is AGAVS vrij op zaterdag 6 december,

Alleen de week erop op 13 december is het ‘the date to remember’. Dan spelen de lange mannen voor 2014 als afsluiter,

Om 17.30uur tegen Taurus de hekkensluiter.

 

 

 • Plus Soesterberg/AGAVS HS! – Prima Donnakaas Huizen
 • Zaterdag 22 november 2014
 • Uitslag 3 – 2

Vorige week hadden de mannen uit Soesterberg met een geïmproviseerd team een uitstekende prestatie geleverd bij de wedstrijd uit tegen Zaanstad. Helaas had de coach Joop Janssen bij het begin van deze wedstrijd weer niet de beschikking over een volledig en fit team. Chris van den Heuvel heeft nog steeds last van een teenblessure en een aantal mannen waren niet fit tijdens de start van de wedstrijd.

De eerste set begon AGAVS niet scherp. Door goede serverses aan de kant van Huizen met daarbij het goede blok liepen de mannen uit Soesterberg al snel tegen een grote achterstand aan. Halverwege begon de machine wat beter te draaien maar dat was te laat. Hierdoor won Huizen de eerste set met 24-26.

De mannen uit Soesterberg moesten echt uit een ander vaatje tappen om de wedstrijd naar hun toe te trekken. De tweede set werden een aantal wissel toegepast waaronder Franke Beijer de plaats mocht overnemen van Chris van den Heuvel die toch niet vrijuit kon ballen door zijn blessure. Helaas was dit niet voldoende om de set binnen te slepen. De set werd wederom gewonnen door Huizen met duidelijke cijfers. 18-25

Als AGAVS nog iets wilde doen om uit deze wedstrijd punten wilde halen moest dat nu echt gebeuren. Er is al eens eerder een wedstrijd gewonnen met 2-0 in sets achter, maar dat zou een hele opgave zijn. Er werden weer wat wisselingen gedaan in de opstelling van AGAVS om er maar voor te zorgen dat het team een beetje ging draaien. En dat lukte. Door veel goede energie van spelverdeler Jeffrey Wattimena sleepte de Soesterbergers de derde set nip naar hun toe. 25-23

Het geloof bij de mannen kwam weer een beetje terug en de vierde set werd met meer lef en strijdlust gespeeld. Dit werpte zijn vruchten af en ook de vierde set werd gewonnen door de Soesterbergers. Mede door een uitstekende servicebeurt van Joris Blankestijn.

Nu proefde AGAVS de overwinning doordat Huizen toch wel een knauw had gekregen van twee verloren setjes na een 2-0 voorsprong. Het ging in het begin gelijk op, maar uiteindelijk wisten de mannen van AGAVS toch weer aan het langste eind te trekken en zo werd een 2-0 achterstand toch weer omgebogen naar een 3-2 winst.

Al met al was het weer een gezellig avondje volleybal in de Banninghal en zijn er weer een paar punten bijgeschreven achter de naam van Plus Soesterberg/AGAVS H1.

 

 • Zaanstad HS3 – Plus Soesterberg/AGAVS HS1
 • Zaterdag 15 november 2014
 • Uitslag 1-3

 

Op zaterdag 15 november mochten de lange mannen uit Soesterberg aantreden tegen het 3e team van Zaanstad. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden tegen de Subtoppers uit de 2e divisie. Deze heren stonden voor de wedstrijd nog op een mooie 3e plaats en met de vele jaren aan volleybalervaring is het een stugge ploeg om tegen te spelen. Daar komt nog bij kijken dat door het blessureleed aan onze kant het enige creativiteit kostte om een team neer te zetten.

In een bijna lege sporthal begon de 1e set wat stroef. Aan beide kanten was het spel erg matig en omdat de mannen uit Zaandam “matig spel” beter beheersen kwamen wij al snel op achterstand. Toch wist het vlaggenschip uit Soesterberg door onder andere een goede service en een sterk spelende Robin van Westrenen op het midden weer langszij te komen en zelfs de 1e set met 23-25 binnen te trekken.

De 2e set was de diesel aardig warm gedraaid en gaven we de ervaren mannen uit Zaandam geen schijn van kans. Door wederom een sterke service van onze kant konden de mannen van Zaanstad geen vat krijgen op de wedstrijd en werd deze set gewonnen met 21-25.

Zoals altijd bij een 2-0 voorsprong, is het erg moeilijk om de focus vast te houden. De mannen van Zaanstad wisten nu wat ze te wachten stond en aan de kant van AGAVS werd er te makkelijk gedacht over het binnenhalen van de 3e set. Door de vele persoonlijke fouten werd de set nipt verloren met 25-23.

In het begin van de laatste set leek het er op dat onze Zaanse tegenstanders hun strijdbijl hadden begraven. De één na de andere persoonlijke fout zorgde voor een stand van 10-2 op het scorebord. Een enkel genadeschot was nodig om Zaanstad uit hun lijden te verlossen. Dit genadeschot bleef lang uit en de dappere mannen van Zaanstad wisten de achterstand te verkleinen tot 2 punten. Een Felle waarschuwing van spelverdeler Wattimena zette ons spel weer op scherp en trokken wij de set nog vrij makkelijk naar ons toe. 19-25 op het scorebord was een feit.

 

 • PLUS Soesterberg AGAVS H1 – VCV uit Veenendaal
 • Zaterdag 8 november 2014
 • Uitslag 1 – 3

 

Plus Soesterberg/AGAVS ontvangt koploper VCV uit Veenendaal

De lange mannen uit Soesterberg traden afgelopen zaterdag in de eigen Banninhal aan tegen VCV uit Veenendaal. VCV was koploper, maar dat gold vorige week voor VTC Woerden ook, een tegenstander die in Woerden op klasse geklopt werd door AGAVS. VCV was dus gewaarschuwd.

Op dit volleybalniveau zijn veel tegenstanders bekend. Ook het team van VCV uit Veenendaal, met de nodige eredivisie ervaring, kende daarom tactisch weinig geheimen voor AGAVS. Ondanks blessures van 4 AGAVSers, gingen de mannen, gedegen voorbereid, vol goede moed de wedstrijd in.
AGAVS kwam goed uit de startblokken, aan het begin van de eerste set werd een kleine voorsprong gepakt op VCV. Met name de goede services van Joris Blankestijn en Rogier Post en uitstekend side-out spel, zorgden voor een hoog niveau aan de kant van de Soesterbergers. VCV liet echter zien niet voor niets koploper te zijn. Met hun ervaring en snelle spel, wisten ze langszij te komen en werd de eerste set op uiterst hoog niveau een ware thriller. Ondanks een aantal setpunten, wist AGAVS de set niet af te maken en was het VCV dat bij 31-30 met een killblok de set binnensleepte.
In het begin van set 2 bleek het verlies uit de vorige set, nog niet helemaal verwerkt. AGAVS kwam al snel tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan. Ondanks een eindspurt, ging de set verloren met 25-20. Door het grote aantal blessures was coach Janssen beperkt in staat het team met wissels nieuwe energie te geven. Dus volgde een donderspeech. Met meer lef en een hogere servicedruk moesten de mannen de volgende set in. Met goed gevolg, want set 3 werd vlammend begonnen.  Het hele team droeg bij aan een sterke ommekeer, waardoor deze set met liefst 25-18 werd gewonnen. Set 4 begon spannend, side outs gingen over en weer. Halverwege de set kropen er echter fouten in het spel van AGAVS, waardoor VCV langzaam een afstand opbouwde en deze uiteindelijk met 25-20 won. 3-1 voor VCV, die met deze overwinning koploper bleef en wat afstand neemt van de concurrentie. AGAVS zien we terug in de middenmoot. Zaterdag as. volgt een uitwedstrijd tegen Zaanstad, ook een hoog geklasseerde tegenstander.

 

 •  VTC Woerden – PLUS Soesterberg AGAVS H1
 • Zaterdag 1 november 2014
 • Uitslag 2 – 3

PLUS Soesterberg AGAVS H1 wint van VTC Woerden

Afgelopen zaterdag mocht het eerste herenteam van PLUS Soesterberg AGAVS aantreden tegen de lokale lange mannen van VTC Woerden, op dat ogenblik nog de nummer 1 binnen 2e Divisie C. Eerdere ontmoetingen voor P/D en beker werden dit jaar door AGAVS gewonnen, maar die ontmoetingen vonden plaats in Soesterberg.

Ondanks deze eerdere ontmoetingen was het allesbehalve zeker dat AGAVS ook deze keer met de overwinning ervandoor zou kunnen gaan, VTC Woerden is in Woerden over het algemeen sterker dan wanneer zij op bezoek komen.

Coach Joop Janssen begon vanwege afwezigheid van Ferdinand de Booij en Chris van den Heuvel met de starting six Rogier Post, Jon Muller, Wiebe Groeneveld, Robin van Westrenen, Joris Blankestijn, Jos Bregman en libero Ivan Bruinier. AGAVS startte voortvarend. Dankzij de hoge foutenlast bij Woerden en het verzorgde eigen spel stond al snel een voorsprong van 10-5 en 12-7 op het scorebord. Tot zover geen vuiltje aan de lucht, maar de machine begon te haperen. VTC Woerden gaf geen punt meer cadeau en AGAVS ging slecht met de geboden kansen om. Het resultaat was een achterstand van 2-0 in sets (25-21 en 25-21).

Jeffrey Wattimena verving Jos Bregman na de eerste set, en ook Joris Blankestijn werd later afgewisseld door Franke Beijer. Deze personele wijzigingen resulteerden gedurende de derde set in de gehoopte omslag. Ondanks dat ook in deze set tegen een schijnbaar onoverkomelijke achterstand werd aangekeken en een 3-0 achterstand dreigde, kwam AGAVS langzaamaan maar precies op tijd in het gewenste ritme en werd ternauwernood de derde set gewonnen met 26-28.

VTC Woerden was geknakt, en AGAVS profiteerde optimaal van de getoonde mentale weerbaarheid door de vierde set afgetekend met 16-25 binnen te halen. Het resultaat was een 2-2 setstand en een zeer stil thuispubliek. De vijfde set was een wedstrijd binnen een wedstrijd, en beide teams maakten aanspraak op de overwinning. Het werd een gelijk opgaande strijd waarin beide teams niets cadeau gaven. Na matchpoints voor beide teams besloot Jon Muller op 15-15 dat hij wel een biertje lustte en besliste de wedstrijd met twee indrukwekkende killblocks.

Het was misschien geen beste wedstrijd, maar op bezoek bij de koploper een 2-0 achterstand ombuigen in een 2-3 overwinning getuigt van zeer waardevolle mentale weerbaarheid. AGAVS neemt nu, met een wedstrijd minder gespeeld, de zesde plek in op de ranglijst en lijkt dus in staat om een mooi seizoen te gaan draaien!

 

 • Plus Soesterberg/AGAVS HS 1 – Velo 1
 • Zaterdag 25 oktober 2014
 • Uitslag 3 – 1

 

Na de uitschakeling van de bekercompetitie hadden de mannen van Soesterberg wat recht te zetten. De tegenstander van AGAVS was Velo uit Wateringen. Door wat onderbezetting van het eerste team van AGAVS was Jon Muller bereid om het team te versterken.

De eerst set van de wedstrijd begon rommelig. Voordat er een bal was aangeraakt werd er meteen afgefloten door de scheidsrechter voor opstellingsfout aan de kant van AGAVS. Zo begon AGAVS meteen met een achterstand. Na deze zwakke start herpakte het team zich goed en sloegen de weg in naar de winst van de eerste set.

De tweede set werd Velo sterker en begon te wennen aan de Banninghal. De teams gingen gelijk op en Chris van de Heuvel had een paar mooie reddingen, maar dit was achteraf niet genoeg voor de setwinst en de mannen van Velo trokken hier aan het langste eind. De stand was weer gelijk.

Set drie begonnen de mannen van Soesterberg sterk. Met name Joris Blankenstijn had vleugels gekregen. Alles wat hij aanraakte was een punt! Door dit uitstekende werk van de diagonaal en een paar rake klappen van Jon Bruinier die in het veld was gekomen werd ook deze set binnen gesleept.

De opstelling bleef in de vierde set ongewijzigd. De mannen van Soesterberg moesten nu doorpakken om 4 punten in Soesterberg te laten. Velo probeerde nog met een aantal wissels het tij te keren en de scheidsrechter had ook nog wat dubieuze ballen maar AGAVS liet zich niet zomaar van het veld slaan. Mede door de harde sprongserves van Joris Blankenstijn werd ook deze 4de set gewonnen.

Al met al was het weer een gezellig avondje volleybal in de Banninghal en er werd naar afloop een lekker biertje gedronken op de overwinning.

Wedstrijdverslagen bekercompetitie

Plus Soesterberg/AGAVS bekert niet verder

 • Plus Soesterberg/AGAVS HS 1 – City Lens Krimpen HS 1 – Uitslag 0-3 (19-25, 21-25, 27-29)
 • WIK/Univé HS 1 – Plus Soesterberg/AGAVS HS 1 – Uitslag 3-1 (25-15, 25-27, 29-27, 25-23)

 

Zaterdag 18 oktober was de dag dat het blauwe legioen van Soesterberg een tweetal bekerwedstrijden te wachten stond. Aan het einde van de dag kon het eerste herenteam van AGAVS concluderen dat het verschil net iets te groot was tussen eerste divisionist Krimpen en tweede divisionist WIK.

 

De eerste wedstrijd tegen Krimpen startte vroeg op de dag (12:00 uur). Of het nu aan het tijdstip lag of aan het feit dat Ferdinand de Booij als verrassing als assistent coach op de bank zat, duidelijk was dat Krimpen een stuk meer uitgeslapen aan de wedstrijd begon dan AGAVS. Een te lage servedruk gecombineerd met een te hoge eigen foutenlast zorgde ervoor dat Krimpen weinig moeite had om haar side-outs te scoren en eenvoudig uit kon lopen (19 – 25). Ook in de tweede set miste AGAVS een stuk scherpte en kende een soortgelijk setverloop (21 – 25). De 3e set nam Jos Bregman het stokje over van Jeffrey Wattimena als spelverdeler en gingen beide teams lang gelijk op. In de eindfase van de set komt AGAVS zelfs op setpunt en lijkt de set te worden binnengehaald door een mooie pipe aanval van Rogier Post. Het intrekken van de punt door de scheidsrechter wordt echter vervolgd door twee mooie blokkades van Krimpen, waardoor de eindstand 0 – 3 een feit is.

 

De tweede wedstrijd mocht AGAVS aantreden tegen WIK-Univé, een team uit een andere 2e divisie poule. Ook deze wedstrijd werd wederom onvoldoende scherp gestart (25 – 15). De tweede set gaat het roer om en komen er drie nieuwe spelers het veld in (Jeffrey op spelverdeling, Franke op diagonaal en Wiebe op midden). Er wordt sterk gestart aan de set. Meer servedruk zorgt ervoor dat de passing van WIK wordt ontregeld en daarnaast zorgt de goede passlinie van Chris, Rogier onder leiding van libero Ivan ervoor dat Jeffrey zijn aanvallers goed kan bedienen. Met name diagonaal Franke wordt veel in stelling gebracht en is scorend. De tweede set gaat lang gelijk op en wordt uiteindelijk nipt gewonnen (25 – 27). De derde en vierde set laten een soortgelijk setverloop zien, maar worden uiteindelijk beide nipt verloren (29 – 27 en 25 – 23).

 

AGAVS HS 1 is daarmee uitgebekerd en mag zich weer volledig gaan focussen op de nationale competitie. Zaterdag 25 oktober speelt Plus Soesterberg/AGAVS HS 1 thuis om 17:30 uur tegen Velo HS 1. Komt dat zien in de Banninghal te Soesterberg!

 • Volley Zuid HS 1 – Plus Soesterberg/AGAVS HS 1
 • Zaterdag 11 oktober 2014
 • Uitslag 1-3 (22-25, 25-12, 23-25, 23-25)

 

Op zaterdag 11 oktober stond de eerste uit wedstrijd voor Plus Soesterberg/AGAVS HS 1 op het programma. Tegenstander is de nummer 5 van de ranglijst, Volley Zuid HS 1 uit Rotterdam.

 

Met een krappe selectie door onder andere de afwezigheid van kersverse vader Jeffrey reist Plus Soesterberg/AGAVS HS 1 af naar Rotterdam. Met vier spelers op het midden en verder geen wissels is de 3-1 winst te danken aan de veerkracht en vechtlust van AGAVS.

 

De eerste set start Plus Soesterberg/AGAVS HS 1 niet scherp genoeg en kijkt al snel aan tegen een achterstand van vier punten. Door het verhogen van de service druk komt Volley Zuid in de problemen en wordt de aansluiting gevonden. Boven de 20 worden geen fouten meer gemaakt wat resulteert in een stand van 22-25 voor de mannen uit Soesterberg.

 

In de tweede set worden veel individuele fouten gemaakt waardoor de tegenstander in het spel kan komen. De set wordt verloren met 25-12.

 

In de derde set blijkt de veerkracht als het team zich herpakt, de pass lijn staat beter dan de voorgaande set maar ook worden er minder fouten gemaakt in de aanval. Ondanks een kleine achterstand halverwege de set wordt boven de 20 opnieuw het verschil gemaakt waardoor de set met een nipte 23-25 wordt binnengehaald.

 

In de laatste set kijken de mannen van AGAVS tegen een achterstand van zeven punten aan. De ommekeer is zonder twijfel de mooiste rally van de wedstrijd; Jos pakt een bal in de verdediging met een pancake, Franke geeft een onderhandse set op de pipe en Chris slaat de bal snoeihard binnen de lijnen! Het hele team doet nog net een stapje extra waardoor de stand weer gelijk komt op 19-19. Door een goede service reeks wordt een kleine voorsprong genomen die niet meer uit handen wordt gegeven.

 

Zaterdag 18 oktober speelt Plus Soesterberg/AGAVS HS 1 twee wedstrijden in de beker ronde. Om 12 uur wordt gespeeld tegen City Krimpen HS 1 uit de 1e divisie. Om 16.00 uur wordt gespeeld tegen WIK/Univé HS 1. Alle wedstrijden worden gespeeld in de Banninghal te Soesterberg.

 

 • Plus-AGAVS HS1 – Irene HS1
 • Zaterdag 4 oktober 2014
 • Uitslag  0 – 4  (20-25  23-25  20-25  22-25)

Op zaterdag 4 oktober stond de wedstrijd Plus-AGAVS HS1 vs Irene HS1 op het programma.

Het beloofde een interessante wedstrijd te worden aangezien de 2 teams niet veel van elkaar verschillen qua volleybalkwaliteiten.  Daar komt nog bij kijken dat we goede bekenden zijn van elkaar. De mannen uit Bilthoven hadden nog wat recht te zetten aangezien ze vorig seizoen in mineur huiswaarts keerden na overtroefd te zijn door het geweld van de lange mannen uit Soesterberg. Helaas moesten we deze wedstrijd onze 2 vaste passer lopers missen en hebben we 2 jonge talenten uit het 2e team opgetrommeld.

Het begin van de 1e set ging gelijk op en waren er een aantal mooie rally’s te zien. Het breekpunt in deze set was het moment dat een passer loper aan de kant van Irene met een harde dan wel geplaatste service een gat van 5 punten kon slaan. Dit gat konden wij helaas niet meer dichten en deze set werd helaas verloren met 20 tegen 25.

De 2e set begon zoals het begin van de 1e set en bij vlagen werd er mooi volleybal gespeeld. Halverwege de set werden er helaas teveel punten verloren omdat er veel persoonlijke fouten werden gemaakt in de passing. Pas op een stand van 16-23 voor Irene, konden wij ons niveau herpakken en kwamen we terug tot 23-24. Helaas viel het dubbeltje net aan de verkeerde kant en verloren we de set met 23-25.

De 3e set werd er hard geknokt en met het inbrengen van Jos Bregman op de spelverdelers positie probeerden we met een ander spelletje de mannen uit Bilthoven te overtroeven. Helaas werd door een teveel persoonlijke fouten aan onze kant de setstand op 20-25 gezet.

De laatste set werd er hard gevochten om nog een set naar ons toe te trekken. De mannen uit Bilthoven zaten helaas nog in de flow van de vorige 3 sets en trokkeen nipt aan het langste eind. Met een setstand van 22-25 ging Irene HS1 naar huis met 5 punten en draaien ze mee boven in de 2e divisie.

 

 • Plus Soesterberg/AGAVS H1 – NVC H1
 • Zaterdag 27 september 2014
 • Uitslag: 3-1 (25-20, 26-24, 23-25, 25-22)
Zaterdag 27 september stond voor de mannen van Plus Soesterberg AGAVAS HS1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na een paar maanden welverdiende rust na een lang seizoen waarin promotie naar de tweede divisie is afgedwongen is eind augustus met voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Hoewel de bezetting tijdens de voorbereiding vanwege vakantie regelmatig te wensen over liet is het coach Joop Jansen toch gelukt een voorbereidingsprogramma in elkaar te draaien. De personele bezetting is dit seizoen licht gewijzigd ten opzichte van het team dat promotie realiseerde. Aan de buitenkant hebben Michiel Lucassen en Arnoe van Eekelen het team verlaten. Hiervoor in de plaats is Chris ‘Fons’ van den Heuvel gekomen. Met name het vertrek van Michiel is erg jammer aangezien hij de linking pin is geweest die drie seizoenen geleden een groot deel van de selectie naar Soesterberg heeft gehaald. De spelverdelerspositie is dit seizoen uitgebreid met de ervaren Jos Bregman die ook vorig seizoen al bij het team betrokken was maar nu dus ook volledig als speler inzetbaar is.Voordat er met de competitie gestart werd is op zaterdag 13 september eerst een vierkamp gespeeld in Soesterberg voor de nationale beker. Met de teams Irene, Vrivo en VTC Woerden is er gestreden om een plekje in de volgende ronde. Het behalen van de tweede ronde is gelukt wat betekend dat er op 18 oktober er in Soesterberg een driekamp zal plaatsvinden met als doel weer een ronde verder te komen.Veel belangrijker dan de bekercompetitie is echter de reguliere competitie. Deze startte voor Plus Soesterberg AGAVAS HS1 een weekend later dan voor de meeste teams die op 20 september al moesten aantreden. Op de 27ste september mochten de mannen dan alsnog aantreden en wel tegen het eerste herenteam van NVC. Dit team is vorig seizoen gedegradeerd uit de eerste divisie en het was dus mogelijke een interessante eerste krachtmeting voor Plus Soesterberg AGAVAS HS1.De eerste set werd er gestart met Jeffrey als spelverdeler en Joris op de diagonaal. De middenposities werden ingevuld door Wiebe en Franke. Op de buitenkant werd er gestart met Rogier en Ferdinand en Ivan maakte de opstelling compleet als libero. Het spelbeeld van de eerste set liet zien dat Plus Soesterberg AGAVAS HS1 niet van plan was zich het kaas van het brood te laten eten deze wedstrijd. De passing was als vanouds goed verzorgd waardoor Jeffrey naar hartelust het spel kon verdelen. Deze eerste set werd dan ook netjes met 25-20 gewonnen.De tweede set liet aan het begin een iets ander beeld zien. NVC pakte een paar punten voorsprong en wist dit ook enige tijd vast te houden. Halverwege de set lukte het de mannen uit Soesterberg echter om bij te schakelen en de set alsnog met 26-24 naar zich toe te trekken. Deze set was Robin inmiddels in het veld gekomen op de plaats van Franke.De tweede set had de heren van NVC blijkbaar meer zelfvertrouwen gegeven want ook in de derde set namen zij de voorsprong. Midden in de set haperde de side-out machine van Plus Soesterberg AGAVAS HS1 enige tijd waardoor er tegen een. 10-20 achterstand werd aangekeken. Multi talent Franke was inmiddels op de diagonaal in het veld gekomen alsook Jos die de spelverdeling van Jeffrey overnam en met een ferme tussensprint lukte het alsnog om de achterstand terug te brengen tot 23-24. Met name de service serie van Wiebe was even indrukwekkend als onverwacht. Na een paar side-outs over en weer wist NVC de set uiteindelijk met 24-26 naar zich toe trekken.In de vierde set waren de heren van Plus Soesterberg AGAVAS HS1 vast van plan om de wedstrijd af te sluiten en met een overwinning de kantine op te zoeken. Hoewel de Soesterbergse mannen NVC de kans gaven om bij te blijven in deze set is de overwinning geen moment in gevaar geweest. Helaas had de uitstekend fluitende scheidsrechter nog een gele kaart nodig om de opvliegerige coach van NVC stil te krijgen maar dit mocht de pret niet drukken. Met 25-22 op het score bord en een 3-1 overwinning zijn er 4 punten terecht in Soesterberg gebleven en kan er worden teruggekeken op een nette start van de competitie.Zaterdag 4 oktober volgt de volgende wedstrijd tegen oude bekende Irene uit Bilthoven. Deze wedstrijd zal wederom in Soesterberg plaatsvinden en om 17:30 uur starten.

(Door: Ferdinand de Booij)