AGAVS / KDK Nieuwjaarstoernooi 2019

AGAVS / KDK Nieuwjaarstoernooi 2019

januari 15, 2019 Uit Door agavsadmin

Op zaterdag 5 januari 2019 was het dan weer zover. Het jaarlijkse AGAVS/KDK volleybal nieuwjaarstoernooi ook wel bekent als gezelligheidstoernooi of familie toernooi.

Meer dan 20 teams, bestaande uit familie, vrienden of collega’s hadden zich ingeschreven onder de meest uiteenlopende unieke namen. Rond half 12 druppelden de teams binnen. Ze werden ontvangen en kregen het wedstrijdschema, de spelregels en de bonnen voor het eten. Er waren 2 poules, een prestatie poule en recreanten poule. Om twaalf uur ging, na een korte toespraak en uitleg van de organisatie, het toernooi van start. Er werden veel uiteenlopende volleybal technieken uitgevoerd tijdens deze wedstrijden. Een van de meest opvallende was wel een wedstrijd waarin twee teams de bal niet onderhands of bovenhands overspeelde maar, koppend! Een fatastische lange rally en geheel volgens de regel 3x overkoppen en dan over het net. Het spelschema was strak, maar iedereen hield zich keurig aan de wisseltijden. Scheidsrechters en tellers waren ook steeds keurig op tijd.Tussen de wedstrijden door was er gelegenheid om iets te eten of drinken. In de kantine was het daarom ook constant gezellig druk. Uiteindelijk werden rond een uur of 5 de finales van beide poules gespeeld. Bij de recreanten hebben de heren en dames van De Timmerfabriek de 1e prijs in de wacht gesleept en bij de prestatiepoule ging het team De Millies & Co er met de 1e prijs vandoor.De hele dag werden er loten voor de loterij verkocht. Verschillende ondernemers uit Soesterberg en Soest hadden prijzen ter beschikking gesteld. En na de prijsuitreiking van het toernooi kon er gekeken worden of men misschien hier in de prijzen was gevallen.

De smaakpappillen werden geactiveerd omdat de heerlijke geur van het buffet de kantine al gevuld had. Iedereen stortte zich op de boerenkool, zuurkool en hutspot (en niet te vergeten de worst en ballen gehakt). En traditioneel werd er afgesloten met een feest. Al dansend en zingend werd deze supergezellige dag afgesloten.We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Ook nu nog krijgen we alleen maar positieve reakties. Wij willen daarom iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen, op wat voor manier dan ook, enorm bedanken. Zonder de inzet van jullie had dit niet (weer) zo’n succes geworden.

Please follow and like us: